Δελτία Τύπου

Με ρεκόρ σε όλους τους τομείς διεξήχθη στη Ρόδο στις 14 Απριλίου, ο 6ος Διεθνής Μαραθώνιος του νησιού που συγκέντρωσε σχεδόν 4.000 δρομείς απ’ όλο τον κόσμο. Οι εγγραφές – ρεκόρ σε δρομείς και χώρες, ο καλύτερος χρόνος φέτος στον Μαραθώνιο που έχει γίνει ως τώρα στην Ελλάδα, η προσέλευση των θεατών, αλλά και η ζεστή «αγκαλιά» της τοπικής κοινωνίας στη διοργάνωση, αποδεικνύουν την επιτυχία του Αγώνα.

Πέρα από τα ρεκόρ, η επιτυχία της διοργάνωσης αντανακλάται στα διθυραμβικά μηνύματα και σχόλια των μετεχόντων, με τα οποία τονίζουν την άψογη διοργάνωση, τις ιδανικές συνθήκες, την ανιδιοτελή προσφορά των εθελοντών, καθώς και την ομορφιά της Ρόδου.

Χαρακτηριστικό είναι το σχόλιο του δεύτερου στο αγώνισμα του Μαραθωνίου, Γιώργου Μίνου: «Μαραθώνιος Ρόδου: Ο πιο όμορφος αγώνας για εμένα. Ένας μαραθώνιος μόνο εύκολος δεν είναι, όταν όμως γίνεται σε αυτό το πανέμορφο νησί με αυτήν την υπέροχη διαδρομή δίπλα στην θάλασσα τότε τα ξεχνάς όλα ( κούραση, πόνο, τα χιλιόμετρα για να τελειώσεις ), γιατί απλά απολαμβάνεις τα πανέμορφα χρώματα τις θάλασσας, το αρχοντικό κάστρο, τα σούπερ αρχιτεκτονικά κτήρια που σε γυρίζουν σε άλλες εποχές. Η αύρα αυτού του αγώνα είναι απίστευτα θετική και σίγουρα σε αυτό συμβάλουν εκτός από αυτό το εκπληκτικό νησί και οι σούπερ διοργανωτές που αγαπάνε αυτό που κάνουν το οποίο μεταδίδεται σε όλους εμάς που πήραμε μέρος σε αυτήν την όμορφη γιορτή».

Ο Meike Villwock από το Ντόρτμουντ της Γερμανίας έστειλε το εξής μήνυμα: «Θέλω προσωπικά να σας ευχαριστήσω για την υπέροχη εμπειρία που ήμουν τυχερός να ζήσω κατά τη διάρκεια του Διεθνούς Μαραθωνίου Ρόδου. Η φιλοξενία ήταν κορυφαία και οι αναμνήσεις από τον αγώνα, τις εκδρομές, το φαγητό και τους ανθρώπους, είναι κάτι που θα θυμάμαι για πάντα».

Ο Molina Maratonista από την Κόστα Ρίκα, μεταξύ άλλων έγραψε: «Μια εξαιρετική διοργάνωση. Η άψογη ενυδάτωση κατά τη διάρκεια της διαδρομής. Το όμορφο και μοναδικό μετάλλιο. Η διαδρομή με την εκπληκτική θέα στο Αιγαίο πέλαγος και την Παλιά Πόλη της Ρόδου. Νομίζω ότι όλοι, τουλάχιστον μια φορά στη ζωή μας, θα πρέπει να τρέξουμε έναν μαραθώνιο όπως αυτός της Ρόδου. Η Ρόδος με μετέτρεψε σε ένα καλύτερο άτομο».

Ο Δημήτρης Ποάλας από τα Ιωάννινα, επισήμανε: «Θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια για τη διοργάνωση και σε όλους όσους βοήθησαν για αυτό τον αγώνα! Ήταν όλα φανταστικά! Καταφέρατε να είναι ένας αγώνας κορυφαίου επιπέδου! Ελπίζω του χρόνου να μπορέσω να είμαι πάλι (καθώς έρχομαι από τα μακρινά Ιωάννινα)! Συνεχίστε την πολύ καλή δουλειά και ελπίζω να έρθει πολύ περισσότερος κόσμος τα επόμενα χρόνια!

Ο Μαραθώνιος της Ρόδου διοργανώνεται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, την Ε.Α.Σ Σ.Ε.Γ.Α.Σ Δωδεκανήσου, τον ΔΟΠΑΡ του Δήμου Ρόδου καθώς και με τη στήριξη της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου. Γίνεται υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και έχει συμπεριληφθεί και στο επίσημο καλεντάρι της AIMS.

Μεγάλος Χορηγός Επικοινωνίας ήταν η ΕΡΤ. Επίσημος Αερομεταφορέας του Διεθνούς Μαραθωνίου της Ρόδου ήταν η Aegean Airlines ενώ η Blue Star Ferries ήταν Επίσημος Χορηγός Ακτοπλοϊκών Μεταφορών. Ονομαστικός χορηγός του αγώνα των 5 χλμ. ο όμιλος Η Hotels collection. Tα Atrium Hotels ήταν χορηγός εθελοντισμού και το Rodos Palace χορηγός του παιδικού αγώνα. Το Mitsis Grand Hotel ήταν ο χορηγός φιλοξενίας και οι μεγάλοι χορηγοί  συμπληρώνονται με το ξενοδοχείο Sunrise  & την Adidas.

Το Best Western Plaza φιλοξένησε και φέτος την γραμματεία του αγώνα. Το πράσινο αποτύπωμα του αγώνα το εξασφάλισαν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της Κοσμοκάρ-Ξενάκης ΑΕ/ASEM. Οι δρομείς ξεδίψασαν με το νερό της ΒΑΠ Κουγιός,  ενώ  τον αγώνα στήριξαν για άλλη μια φορά  η στοιχηματική ιστοσελίδα interwetten, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Δωδεκανήσου, τα ελληνικά καλλυντικά Garden of Panthenols, η εταιρεία Καυκάς, η ΔΕΡΜ.Α.Ε. το ξενοδοχείο Semiramis και η Amstel free. Χορηγός ψηφιακής προβολής του  αγώνα ήταν πάλι η εταιρεία marketing Dingo  και χορηγός προβολής του αγώνα στο εξωτερικό ο  ΑΝΤ1 Satellite.

Τεράστια επιτυχία γνώρισε ο Διεθνής Μαραθώνιος της Ρόδου που έγινε για έκτη φορά στο «Σμαραγδένιο Νησί» και έσπασε όλα τα ρεκόρ.

Το σημαντικότερο ρεκόρ αφορά στις συμμετοχές, καθώς οι δρομείς σε όλα τα αγωνίσματα του άγγιξαν τα 4.000 άτομα, αριθμός που είναι ο μεγαλύτερος στην ιστορία της εκδήλωσης. Το δεύτερο ρεκόρ αφορά στις διεθνείς συμμετοχές, καθώς στον αγώνα εκπροσωπήθηκαν 47 χώρες, επιβεβαιώνοντας το διεθνή χαρακτήρα του, αλλά και το γεγονός ότι αποτελεί κορυφαία εκδήλωση αθλητικού τουρισμού.

Ρεκόρ και από το νικητή, τον Κενυάτη Μπέρναρντ Τσιρτσίρ με 2:29:53 επίδοση που αποτελεί την καλύτερη που έχει σημειωθεί το 2019 στην Ελλάδα σε όλους τους Μαραθώνιους. «Είμαι πολύ χαρούμενος για τη νίκη μου. Είναι ο πρώτος μου μαραθώνιος, η διαδρομή είναι πολύ γρήγορη, αλλά με εμπόδισε ο αέρας να κάνω ακόμα καλύτερο χρόνο. Δεν είχα αρκετό χρόνο να προετοιμαστώ, γιατί έφτασα Σάββατο στη Ρόδο, αλλά είμαι χαρούμενος. Εύχομαι να είμαι εδώ του χρόνου για να κάνω ακόμη καλύτερη επίδοση», είπε ο νικητής, τον οποίο περίμενε στον τερματισμό η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής και Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Αθλητισμού και Πολιτισμού του Νότιου Αιγαίου Μαριέτα Παπαβασιλείου.

Στις γυναίκες, την πρώτη θέση πήρε η Κατερίνα Ασημακοπούλου με 2:57:38 και η οποία είπε: «Μας ταλαιπώρησε λίγο ο αέρας, αλλά η διοργάνωση ήταν εξαιρετική. Είναι η πρώτη φορά που τρέχω στον Μαραθώνιο, αλλά η τρίτη που έρχομαι στη Ρόδο. Τις δύο προηγούμενες χρονιές είχα κάνει ημιμαραθώνιο. Νομίζω ότι γενικά πήγε πολύ καλά. Ο αγώνας αυτός ήταν στο πλαίσιο της προπόνησής μου με στόχο να κάνω έναν καλύτερο μαραθώνιο στο μέλλον».

Νικητής στον Ημιμαραθώνιο ήταν ο Κωνσταντίνος Δρόσος με 1:18:26 που είπε: «Ήταν για μένα ο πρώτος Ημιμαραθώνιος, πέρυσι είχα κερδίσει στα 5 και στα 10 χιλιόμετρα. Είμαι πολύ χαρούμενος για τη νίκη μου και την επίδοση μου, ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι είμαι ακόμα σε στάδιο προπόνησης. Η διαδρομή ήταν υπέροχη, ο αγώνας δεν έχει  να ζηλέψει τίποτα από μαραθώνιους του εξωτερικού. Η διοργάνωση ήταν εξαιρετική και θα είμαι εδώ και του χρόνου για ακόμα καλύτερη επίδοση».

Στις γυναίκες, την πρώτη θέση στον Ημιμαραθώνιο πήρε η Mindy Toothman από τις Ηνωμένες Πολιτείες με 1:53:48. «Ήταν η πρώτη μου φορά στην Ρόδο, δεν μπορώ να το πιστέψω ότι κέρδισα. Η διαδρομή ήταν φοβερή, δίπλα στη θάλασσα, ο κόσμος καταπληκτικός. Θα έρθω και του χρόνου!»

Η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής και Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, Τουρισμού και Πολιτισμού Μαριέτα Παπαβασιλείου, τόνισε: «Ο 6ος Διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου ήταν μία μεγάλη γιορτή αθλητισμού, πολιτισμού και τουρισμού. Έστειλε ένα δυνατό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι ο αθλητισμός ενώνει και ότι η Ρόδος συγκαταλέγεται πλέον στους κορυφαίους προορισμούς αθλητικού τουρισμού.  Θέλω να ευχαριστήσω όλες τις αθλήτριες και τους αθλητές που πήραν μέρος και μας βοήθησαν να πετύχουμε ρεκόρ στις συμμετοχές. Επίσης να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους εργάστηκαν για τον αγώνα, στους εθελοντές και τους χορηγούς μας, καθώς με τη δική τους παρουσία και υποστήριξη φτάσαμε στην επιτυχία του φετινού αγώνα. Είμαι σίγουρη ότι χρόνο με το χρόνο ο Μαραθώνιος της Ρόδου θα γίνεται μεγαλύτερος και καλύτερος».

Στο Μαραθώνιο παρέστη ο Δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος, καθώς και πολλοί εκπρόσωποι του πολιτικού και αθλητικού κόσμου των Δωδεκανήσων, αλλά και εκπρόσωποι τοπικών φορέων, συλλόγων και ομάδων. Στον αγώνα των 5 χλμ, στα πλαίσια της αιγίδας του ΕΟΤ & του Υπουργείου Τουρισμού, έγινε η δράση #run_for_tourism, όπου  εκπρόσωποι τουριστικών φορέων και επιχειρήσεων φορώντας ειδικό μπλουζάκι, θα τρέξουν  στον αγώνα.

Οι τρεις πρώτοι σε κάθε αγώνισμα:

Μαραθώνιος

Άνδρες

Μπέρναρντ Τσιρτσίρ (Κένυα) 2:29:53

Γιώργος Μίνος 2:40:48

Μιχάλης Χατζηιωάννου 2:43:28

Γυναίκες

Κατερίνα Ασημακοπούλου  2:57:38

Δήμητρα Χαιροπούλου  3:27:50

Marta Berberana Cobo (Ισπανία) 3:32:01

Ημιμαραθώνιος

Άνδρες

Κωνσταντίνος Δρόσος 1:18:26

Παναγιώτης Αλειφέρης 1:18:48

Rapaphel Igrisianu (Ρουμανία)  1:19:38

Γυναίκες

Mindy Toothman 1:35:48.

Μeike Villwock  1:40:05

Κυριακή Τζερεμέ 1:42:44.

Eπίσης, στα 10 χλμ. των ανδρών, ο Νίκος Τσικούρας  νίκησε με 34.17 και στις γυναίκες η Μαρία Παρδαλού με 38.39. Στα 5 χλμ. πρώτος ήταν ο Νίκος Τσιδώνης  με 17.44 και στις γυναίκες η Μαρία Μάργαρη με 20.38.

Ο Μαραθώνιος της Ρόδου διοργανώνεται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, την Ε.Α.Σ Σ.Ε.Γ.Α.Σ Δωδεκανήσου, τον ΔΟΠΑΡ του Δήμου Ρόδου καθώς και με τη στήριξη της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου. Γίνεται υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και έχει συμπεριληφθεί και στο επίσημο καλεντάρι της AIMS.

Μεγάλος Χορηγός Επικοινωνίας ήταν η ΕΡΤ. Επίσημος Αερομεταφορέας του Διεθνούς Μαραθωνίου της Ρόδου ήταν η Aegean Airlines ενώ η Blue Star Ferries ήταν Επίσημος Χορηγός Ακτοπλοϊκών Μεταφορών. Ονομαστικός χορηγός του αγώνα των 5 χλμ. ο όμιλος Η Hotels collection. Tα Atrium Hotels ήταν χορηγός εθελοντισμού και το Rodos Palace χορηγός του παιδικού αγώνα. Το Mitsis Grand Hotel ήταν ο χορηγός φιλοξενίας και οι μεγάλοι χορηγοί  συμπληρώνονται με το ξενοδοχείο Sunrise  & την Adidas.

Το Best Western Plaza φιλοξένησε και φέτος την γραμματεία του αγώνα. Το πράσινο αποτύπωμα του αγώνα το εξασφάλισαν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της Κοσμοκάρ-Ξενάκης ΑΕ/ASEM. Οι δρομείς ξεδίψασαν με το νερό της ΒΑΠ Κουγιός,  ενώ  τον αγώνα στήριξαν για άλλη μια φορά  η στοιχηματική ιστοσελίδα interwetten, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Δωδεκανήσου, τα ελληνικά καλλυντικά Garden of Panthenols, η εταιρεία Καυκάς, η ΔΕΡΜ.Α.Ε. το ξενοδοχείο Semiramis και η Amstel free. Χορηγός ψηφιακής προβολής του  αγώνα ήταν πάλι η εταιρεία marketing Dingo  και χορηγός προβολής του αγώνα στο εξωτερικό ο  ΑΝΤ1 Satellite.

Λίγα 24ωρα απέμειναν για τη διοργάνωση του 6ου Διεθνούς Μαραθωνίου Δρόμου Ρόδου, της κορυφαίας ετήσιας αθλητικής εκδήλωσης στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και η Οργανωτική Επιτροπή φροντίζει για τις τελευταίες λεπτομέρειες.

«Θα πάμε πολύ καλά και εφέτος», δήλωσε η πρόεδρος της Επιτροπής κα. Μαριέτα Παπαβασιλείου για τον αγώνα της προσεχούς Κυριακής 14 Απριλίου 2019, εξηγώντας: «Έχουμε δουλέψει σκληρά από το φθινόπωρο. Φροντίζουμε κάθε λεπτομέρεια, ώστε η γιορτή όλων των ροδιτών να στεφθεί με επιτυχία. Στοχεύουμε πάντα σε ένα ποιοτικό Μαραθώνιο. Η παραθαλάσσια και επίπεδη διαδρομή, δίπλα σε μοναδικά μνημεία της Ρόδου, καθιστά τη διοργάνωση μοναδική!

Επιπλέον, η διαπιστευμένη διαδρομή από την AIMS, την IAAF και τον ΣΕΓΑΣ,  εξασφαλίζει την αρτιότητα της διοργάνωσης, η οποία σύντομα θα αποτελέσει ένα από τα μεγαλύτερα αθλητικά γεγονότα σε παγκόσμιο επίπεδο. Θέλω να ευχαριστήσω πολύ όλους τους χορηγούς που στηρίζουν τη διοργάνωση. Είναι χορηγοί-συνεργάτες, που αναγνωρίζουν την προσπάθεια μας και πιστεύουν στους στόχους μας. Χωρίς αυτούς δεν θα είχαμε καταφέρει τίποτε. Είναι:

-Η ΕΡΤ, ο Μεγάλος Χορηγός Επικοινωνίας

-Η Aegean Airlines, ο Επίσημος Αερομεταφορέας

-H Blue Star Ferries, ο Επίσημος Χορηγός Ακτοπλοϊκών Μεταφορών

-Ο όμιλος Η Hotels collection, ο ονομαστικός χορηγός του αγώνα των 5 χλμ.

-Tα Atrium Hotels, ο χορηγός εθελοντισμού και

-Το Rodos Palace, ο χορηγός του παιδικού αγώνα.

-Το Mitsis Grand Hotel, ο χορηγός φιλοξενίας και

-Οι μεγάλοι χορηγοί συμπληρώνονται με το ξενοδοχείο Sunrise & την Adidas.

-Το Best Western Plaza φιλοξενεί και φέτος την γραμματεία του αγώνα.

-Το πράσινο αποτύπωμα του αγώνα το εξασφαλίζουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της Κοσμοκάρ-Ξενάκης ΑΕ/ASEM.

-Η ΒΑΠ Κουγιός, με τα νερά της, ενώ τον αγώνα στηρίζουν για άλλη μια φορά, η στοιχηματική ιστοσελίδα interwetten, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Δωδεκανήσου, τα ελληνικά καλλυντικά Garden of Panthenols, η εταιρεία Καύκας, η ΔΕΡΜ.Α.Ε., το ξενοδοχείο Σεμίραμις και η Άμστελ free. Χορηγός ψηφιακής προβολής του αγώνα είναι φέτος η εταιρεία marketing Dingo  και χορηγός προβολής του αγώνα στο εξωτερικό, ο ΑΝΤ1 Satellite».

ΔΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΘΕΑΤΕΣ

Όπως πέρσι, έτσι και φέτος, η Οργανωτική Επιτροπή του Μαραθωνίου έχει φροντίσει

δύο περιφερειακά ελεύθερα πάρκινγκ, για την ευκολότερη πρόσβαση των θεατών στο κέντρο.

Πιο συγκεκριμένα, θα υπάρχει ένα πάρκινγκ στο ΔΑΚ «Καλλιπάτειρα» στο Καρακόνερο κι ένα στο Αρχαίο Στάδιο. Και τα δύο θα είναι φυλασσόμενα. Για την μεταφορά των επιβατών η Επιτροπή έχει φροντίσει μίνι βαν, που θα αναχωρήσουν από τις 11:00 και

θα αποβιβάζουν τον κόσμο στο Πάρκο Δημοκρατίας. Θα κάνουν εναλλάξ δρομολόγια,

ανά μισή ώρα. Το τελευταίο δρομολόγιο από το πάρκο θα γίνει στις 13:30.

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΣΕΙΣ

Στο ξενοδοχείο Best Western Plaza θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 12 Απριλίου 2019 η τελευταία συνέντευξη Τύπου των συνδιοργανωτών. Θα ανακοινωθούν  οι τελικές λεπτομέρειες της διοργάνωσης και το πρόγραμμα όλων των αγώνων (Μαραθώνιος, Ημιμαραθώνιος, 10χλμ., 5χλμ και 1.000μ.-Δημοτικών Σχολείων). Παράλληλα, θα δοθούν οι διαπιστεύσεις των εκπροσώπων των ΜΜΕτης Ρόδου.

Ο Μαραθώνιος της Ρόδου συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, την Ε.Α.Σ Σ.Ε.Γ.Α.Σ Δωδεκανήσου, τον ΔΟΠΑΡ του Δήμου Ρόδου, καθώς και με τη στήριξη της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου. Γίνεται υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και έχει συμπεριληφθεί και στο επίσημο καλεντάρι της AIMS.

Η τεράστια ανταπόκριση των δρομέων για τον Διεθνή Μαραθώνιο Ρόδου που θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή 14 Απριλίου, οδήγησε την Οργανωτική Επιτροπή στην απόφαση να προμηθευτεί την τελευταία στιγμή επιπλέον θέσεις για τους αγώνες των 5 και των 10 χλμ. και να τις διαθέσει στους ενδιαφερόμενους.

Mία ακόμα σπουδαία διάκριση για τον Μαραθώνιο Ρόδου αποτελεί το Χρυσό Βραβείο που κατέκτησε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για τη διοργάνωση του αγώνα, στα ετήσια Tourism Awards που απονεμήθηκαν το βράδυ της Τρίτης 9 Απριλίου σε μία λαμπρή τελετή στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για τη διοργάνωση του Διεθνούς Μαραθωνίου Ρόδου που θα διεξαχθεί για 6η φορά την ερχόμενη Κυριακή 14 Απριλίου, κατέκτησε το Gold Τourism Award στην κατηγορία Αθλητικού Τουρισμού στα Specialty Travel, γεγονός που αποτελεί μεγάλη αναγνώριση των προσπαθειών που έχουν γίνει εδώ και έξι χρόνια για ν’ αναδειχθεί μέσω του αγώνα, η Ρόδος, τα Δωδεκάνησα και το Νότιο Αιγαίο ως κορυφαίος προορισμός αθλητικού τουρισμού στην Ελλάδα.

Το βραβείο παρέλαβε η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής και Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού, Αθλητισμού και Παιδείας Νοτίου Αιγαίου, Μαριέτα Παπαβασιλείου, η οποία τόνισε για την βράβευση: «Είναι σπουδαία αυτή η διάκριση στον κορυφαίο θεσμό τουριστικών βραβείων στη χώρα μας, γιατί επιβραβεύει την προσπάθεια που έχουμε κάνει όλα αυτά τα χρόνια, για την ανάδειξη και καταξίωση του Μαραθωνίου της Ρόδου. Το όραμα μας ήταν να βάλουμε τη Ρόδο στο χάρτη του παγκόσμιου αθλητικού τουρισμού και βλέπουμε ότι αυτός ο στόχος μας, παίρνει σάρκα και οστά. Δεν θα τα είχαμε καταφέρει, όμως, χωρίς την αμέριστη συμπαράσταση και βοήθεια, των κατοίκων της Ρόδου, των φορέων του νησιού και των πολύτιμων εθελοντών μας, που έχουν συμβάλει τα μέγιστα για αυτή την επιτυχία και τους ευχαριστούμε. Ευχαριστώ και τους συνεργάτες μου όλα αυτά τα χρόνια, για τη σκληρή δουλειά που έκαναν και εξακολουθούν να κάνουν, με πραγματικό μεράκι για την υλοποίηση του αγώνα μας, καθώς και τους χορηγούς επειδή χωρίς τη συνεισφορά τους δεν θα είχε υλοποιηθεί αυτό το όνειρο. Αυτό το βραβείο, μας γεμίζει με μεγαλύτερη δύναμη για το μέλλον, προκειμένου να δουλέψουμε ακόμα πιο εντατικά ώστε κάθε χρόνο ο Διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου, να μεγαλώνει και να γίνεται καλύτερος».

Τα Tourism Awards αξιολογούν και αναδεικνύουν βέλτιστες πρακτικές και καινοτόμες πρωτοβουλίες επιχειρήσεων και φορέων του ελληνικού τουρισμού: από την παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου και τη δημιουργία καινοτόμων προϊόντων μέχρι τις στρατηγικές επενδύσεις και τη συνεισφορά στην εθνική οικονομία.

Οι τελευταίες θέσεις για  τους αγώνες των 5 και των 10 χλμ. του Διεθνούς Μαραθωνίου Ρόδου, θα διατεθούν την Παρασκευή (15:00-20:00) και Σάββατο (10:00-19:00) στη γραμματεία του αγώνα, στο ξενοδοχείο BEST WESTERN Plaza Hotel, Ιερού Λόχου7, στη Ρόδο. Στο ίδιο μέρος και τις ίδιες ώρες, θα γίνει και η διάθεση του εξοπλισμού σε όσους έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή.

Οι τελευταίες θέσεις αφορούν μόνο τους αγώνες των 5 και των 10 χλμ. καθώς ο μαραθώνιος και ο ημιμαραθώνιος αγώνας είναι sold out.

Μεγάλος Χορηγός Επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ. Επίσημος Αερομεταφορέας του Διεθνούς Μαραθωνίου της Ρόδου είναι η Aegean Airlines η οποία προσφέρει 20% έκπτωση στα εισιτήρια όλων των δρομέων, προς Ρόδο, από όλους τους Ελληνικούς και ευρωπαϊκούς προορισμούς που περιλαμβάνονται στο πτητικό της πρόγραμμα. H Blue Star Ferries, είναι Επίσημος Χορηγός Ακτοπλοϊκών Μεταφορών και παρέχει 50% έκπτωση στους επιβάτες και 30% στα οχήματα που θα ταξιδέψουν με τα πλοία της για τη Ρόδο, από τον Πειραιά, την Κω, την Κάλυμνο, τη Λέρο και τη Σύρο.

Ονομαστικός χορηγός του αγώνα των 5 χλμ. ο όμιλος Η Hotels collection. Tα Atrium Hotels είναι χορηγός εθελοντισμού και το Rodos Palace χορηγός του παιδικού αγώνα. Το Mitsis Grand Hotel είναι ο χορηγός φιλοξενίας και οι μεγάλοι χορηγοί  συμπληρώνονται με το ξενοδοχείο Sunrise  & την Adidas.

Το Best Western Plaza φιλοξενεί και φέτος την γραμματεία του αγώνα. Το πράσινο αποτύπωμα του αγώνα το εξασφαλίζουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της Κοσμοκάρ-Ξενάκης ΑΕ/ASEM. Οι δρομείς ξεδιψούν με το νερό της ΒΑΠ Κουγιός,  ενώ  τον αγώνα στηρίζουν για άλλη μια φορά  η στοιχηματική ιστοσελίδα interwetten, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Δωδεκανήσου, τα ελληνικά καλλυντικά Garden of Panthenols, η εταιρεία Καυκάς, η ΔΕΡΜ.Α.Ε. το ξενοδοχείο Semiramis και η Amstel free. Χορηγός ψηφιακής προβολής του  αγώνα είναι  φέτος η εταιρεία marketing Dingo  και χορηγός προβολής του αγώνα στο εξωτερικό ο  ΑΝΤ1 Satellite.