Δελτία Τύπου

Η τεράστια ανταπόκριση των δρομέων για τον Διεθνή Μαραθώνιο Ρόδου που θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή 14 Απριλίου, οδήγησε την Οργανωτική Επιτροπή στην απόφαση να προμηθευτεί την τελευταία στιγμή επιπλέον θέσεις για τους αγώνες των 5 και των 10 χλμ. και να τις διαθέσει στους ενδιαφερόμενους.

Λίγα 24ωρα απέμειναν για τη διοργάνωση του 6ου Διεθνούς Μαραθωνίου Δρόμου Ρόδου, της κορυφαίας ετήσιας αθλητικής εκδήλωσης στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και η Οργανωτική Επιτροπή φροντίζει για τις τελευταίες λεπτομέρειες.

«Θα πάμε πολύ καλά και εφέτος», δήλωσε η πρόεδρος της Επιτροπής κα. Μαριέτα Παπαβασιλείου για τον αγώνα της προσεχούς Κυριακής 14 Απριλίου 2019, εξηγώντας: «Έχουμε δουλέψει σκληρά από το φθινόπωρο. Φροντίζουμε κάθε λεπτομέρεια, ώστε η γιορτή όλων των ροδιτών να στεφθεί με επιτυχία. Στοχεύουμε πάντα σε ένα ποιοτικό Μαραθώνιο. Η παραθαλάσσια και επίπεδη διαδρομή, δίπλα σε μοναδικά μνημεία της Ρόδου, καθιστά τη διοργάνωση μοναδική!

Επιπλέον, η διαπιστευμένη διαδρομή από την AIMS, την IAAF και τον ΣΕΓΑΣ,  εξασφαλίζει την αρτιότητα της διοργάνωσης, η οποία σύντομα θα αποτελέσει ένα από τα μεγαλύτερα αθλητικά γεγονότα σε παγκόσμιο επίπεδο. Θέλω να ευχαριστήσω πολύ όλους τους χορηγούς που στηρίζουν τη διοργάνωση. Είναι χορηγοί-συνεργάτες, που αναγνωρίζουν την προσπάθεια μας και πιστεύουν στους στόχους μας. Χωρίς αυτούς δεν θα είχαμε καταφέρει τίποτε. Είναι:

-Η ΕΡΤ, ο Μεγάλος Χορηγός Επικοινωνίας

-Η Aegean Airlines, ο Επίσημος Αερομεταφορέας

-H Blue Star Ferries, ο Επίσημος Χορηγός Ακτοπλοϊκών Μεταφορών

-Ο όμιλος Η Hotels collection, ο ονομαστικός χορηγός του αγώνα των 5 χλμ.

-Tα Atrium Hotels, ο χορηγός εθελοντισμού και

-Το Rodos Palace, ο χορηγός του παιδικού αγώνα.

-Το Mitsis Grand Hotel, ο χορηγός φιλοξενίας και

-Οι μεγάλοι χορηγοί συμπληρώνονται με το ξενοδοχείο Sunrise & την Adidas.

-Το Best Western Plaza φιλοξενεί και φέτος την γραμματεία του αγώνα.

-Το πράσινο αποτύπωμα του αγώνα το εξασφαλίζουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της Κοσμοκάρ-Ξενάκης ΑΕ/ASEM.

-Η ΒΑΠ Κουγιός, με τα νερά της, ενώ τον αγώνα στηρίζουν για άλλη μια φορά, η στοιχηματική ιστοσελίδα interwetten, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Δωδεκανήσου, τα ελληνικά καλλυντικά Garden of Panthenols, η εταιρεία Καύκας, η ΔΕΡΜ.Α.Ε., το ξενοδοχείο Σεμίραμις και η Άμστελ free. Χορηγός ψηφιακής προβολής του αγώνα είναι φέτος η εταιρεία marketing Dingo  και χορηγός προβολής του αγώνα στο εξωτερικό, ο ΑΝΤ1 Satellite».

ΔΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΘΕΑΤΕΣ

Όπως πέρσι, έτσι και φέτος, η Οργανωτική Επιτροπή του Μαραθωνίου έχει φροντίσει

δύο περιφερειακά ελεύθερα πάρκινγκ, για την ευκολότερη πρόσβαση των θεατών στο κέντρο.

Πιο συγκεκριμένα, θα υπάρχει ένα πάρκινγκ στο ΔΑΚ «Καλλιπάτειρα» στο Καρακόνερο κι ένα στο Αρχαίο Στάδιο. Και τα δύο θα είναι φυλασσόμενα. Για την μεταφορά των επιβατών η Επιτροπή έχει φροντίσει μίνι βαν, που θα αναχωρήσουν από τις 11:00 και

θα αποβιβάζουν τον κόσμο στο Πάρκο Δημοκρατίας. Θα κάνουν εναλλάξ δρομολόγια,

ανά μισή ώρα. Το τελευταίο δρομολόγιο από το πάρκο θα γίνει στις 13:30.

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΣΕΙΣ

Στο ξενοδοχείο Best Western Plaza θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 12 Απριλίου 2019 η τελευταία συνέντευξη Τύπου των συνδιοργανωτών. Θα ανακοινωθούν  οι τελικές λεπτομέρειες της διοργάνωσης και το πρόγραμμα όλων των αγώνων (Μαραθώνιος, Ημιμαραθώνιος, 10χλμ., 5χλμ και 1.000μ.-Δημοτικών Σχολείων). Παράλληλα, θα δοθούν οι διαπιστεύσεις των εκπροσώπων των ΜΜΕτης Ρόδου.

Ο Μαραθώνιος της Ρόδου συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, την Ε.Α.Σ Σ.Ε.Γ.Α.Σ Δωδεκανήσου, τον ΔΟΠΑΡ του Δήμου Ρόδου, καθώς και με τη στήριξη της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου. Γίνεται υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και έχει συμπεριληφθεί και στο επίσημο καλεντάρι της AIMS.

Ο εθελοντισμός αποτελεί ίσως το σημαντικότερο παράγοντα επιτυχίας του Διεθνούς Μαραθωνίου Δρόμου Ρόδου και όσοι τον υπηρετούν, κερδίζουν τον σεβασμό και την αναγνώριση από τους συμμετέχοντες δρομείς. Η ανιδιοτελής αφοσίωση και οι πολύτιμες υπηρεσίες τους συμβάλουν στην συνεχώς ανοδική πορεία της διοργάνωσης και στην παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών, τόσο των δρομέων, όσο και των υποστηριζόμενων φορέων κοινωνικής προσφοράς.

Πέρα από τους μεμονωμένους εθελοντές, υπάρχουν και οι οργανωμένοι που συμμετέχουν με τις εθελοντικές ομάδες. Με τη δική τους παρουσία και την υπερπολύτιμη προσφορά τους θα συμβάλλουν τα μέγιστα στην επιτυχία της διοργάνωσης, εικόνες, στιγμιότυπα, δηλώσεις και πληροφορίες της οποίας θα ταξιδέψουν σε διάφορα μέρη του κόσμου!

Οι Εθελοντικές ομάδες που στηρίζουν τον 6ο Διεθνή Μαραθώνιο Ρόδου στις 14 Απριλίου 2019 και τους παράλληλους αγώνες του (Ημιμαραθώνιος, 10.000μ., 5.000μ. και 1.000μ. για μαθητές Δημοτικών Σχολείων), είναι:

• ΠΡΟΣΚΟΠΟΙ ΔΩΔ/ΣΟΥ
  • ΣΑΜΑΡΕΙΤΕΣ ΡΟΔΟΥ
  • ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΜΝΑΣΤΩΝ ΡΟΔΟΥ
  • ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΡΟΔΟΥ " Ο ΔΙΓΕΝΗΣ"
  • ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ ΔΩΔ/ΣΟΥ
  • ΣΧΟΛΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ & ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΙΕΚ ΡΟΔΟΥ
  • ΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΔΗΓΙΣΜΟΥ
  • AΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΡΟΔΟΥ
  • C.Ro.P.ΛΕΣΧΗ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΩΝ
  • EUROMEDICA
  • ΟΑΚ ΡΟΔΟΣ
  • ΓΑ TAEKWONDO ΡΟΔΟΥ
  • ΛΕΣΧΗ ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΩΝ ΔΩΔ/ΣΟΥ & ΚΥΚΛΑΔΩΝ
  • ΛΥΚΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ "ΕΡΓΑΝΗ ΑΘΗΝΑ"
  • ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
  • ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ-ΔΡΙΒΑΣ ΖΩΗΣ
  • Ε.Ο.Π.Κ. C.B. ΔΩΔ/ΣΟΥ
  • ΕΘΟΜΑΚ
  • ΕΝΩΣΗ ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΔΩΔ/ΣΟΥ
  • ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ
  • ΕΥΘΥΤΑ
  • ΕΦΕΔΡΟΙ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΙΣ
  • ΑΝΑΔΟΧΗ ΑΓΚΑΛΙΑ
  • ΔΙΕΚ Γ.Ν.ΡΟΔΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ
  • ΣΎΛΛΟΓΟΣ ΞΕΝΑΓΩΝ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
  • ΡΟΔΙΑΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΟΥΣΙΚΩΝ
  • ΓΙΑΤΡΟΙ
  • Ειρήνη Μπουρνή-Καρδιολόγος
  • Νίκος Άντερσεν-Ορθοπεδικός
  • Σοφία Αναστασίου-Πνευμονολόγος
  • ΤΡΟΧΑΙΑ ΡΟΔΟΥ ΣΤΕΡΓΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
  • ΕΚΑΒ ΤΣΙΜΠΛΕΚΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
  • 95 ΑΔΤΕ

Τελευταία ημερομηνία εγγραφών για τους αγώνες 5χλμ., 10χλμ. και 1.000μ. για τα παιδιά των Δημοτικών Σχολείων, ορίζεται η Δευτέρα 8 Απριλίου 2019.

Ο Μαραθώνιος της Ρόδου συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, την Ε.Α.Σ Σ.Ε.Γ.Α.Σ Δωδεκανήσου, τον ΔΟΠΑΡ του Δήμου Ρόδου, καθώς και με τη στήριξη της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου. Γίνεται υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού κι έχει συμπεριληφθεί και στο επίσημο καλεντάρι της AIMS.

Μεγάλος Χορηγός Επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ. Επίσημος Αερομεταφορέας του Διεθνούς Μαραθωνίου της Ρόδου είναι η Aegean Airlines η οποία προσφέρει 20% έκπτωση στα εισιτήρια όλων των δρομέων, προς Ρόδο, από όλους τους Ελληνικούς και ευρωπαϊκούς προορισμούς που περιλαμβάνονται στο πτητικό της πρόγραμμα. H Blue Star Ferries, είναι Επίσημος Χορηγός Ακτοπλοϊκών Μεταφορών και παρέχει 50% έκπτωση στους επιβάτες και 30% στα οχήματα που θα ταξιδέψουν με τα πλοία της για τη Ρόδο, από τον Πειραιά, την Κω, την Κάλυμνο, τη Λέρο και τη Σύρο.

Ονομαστικός χορηγός του αγώνα των 5 χλμ. ο όμιλος Η Hotels collection. Tα Atrium Hotels είναι χορηγός εθελοντισμού και το Rodos Palace χορηγός του παιδικού αγώνα. Το Mitsis Grand Hotel είναι ο χορηγός φιλοξενίας και οι μεγάλοι χορηγοί  συμπληρώνονται με το ξενοδοχείο Sunrise & την Adidas.

Το Best Western Plaza φιλοξενεί και φέτος την γραμματεία του αγώνα. Το πράσινο αποτύπωμα του αγώνα το εξασφαλίζουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της Κοσμοκάρ-Ξενάκης ΑΕ/ASEM. Οι δρομείς ξεδιψούν με το νερό της ΒΑΠ Κουγιός,  ενώ τον αγώνα στηρίζουν για άλλη μια φορά η στοιχηματική ιστοσελίδα interwetten, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Δωδεκανήσου, τα ελληνικά καλλυντικά Garden of Panthenols, η εταιρεία Καύκας η ΔΕΡΜ.Α.Ε. το ξενοδοχείο Σεμίραμις και η Άμστελ free. Χορηγός ψηφιακής προβολής του  αγώνα είναι φέτος η εταιρεία marketing Dingo και χορηγός προβολής του αγώνα στο εξωτερικό ο ΑΝΤ1 Satellite.

Ένα επίπεδο πιο ψηλά ανεβαίνει ο Μαραθώνιος Ρόδου με την παρουσία στον αγώνα που θα γίνει την Κυριακή 14 Απριλίου, ενός πραγματικά σπουδαίου δρομέα. Πρόκειται για τον Μπέρναρντ Τσιρτσίρ, ο οποίος μετά από ενέργειες του τεχνικού διευθυντή του αγώνα Νίκου Πολιά και με την υποστήριξη της Προέδρου της οργανωτικής επιτροπής Μαριέτας Παπαβασιλείου, αλλά και της AEGEAN, επίσημου αερομεταφορέα της διοργάνωσης, θα πάρει μέρος στο μαραθώνιο ως προσκεκλημένος αθλητής με στόχο μία επίδοση κάτω από 2:20:00.

«Πρόκειται για έναν δρομέα με μεγάλες δυνατότητες και αρκετή εμπειρία αφού είναι μέλος του προπονητικού team του Γουίλσον Κίπσανγκ, χάλκινου ολυμπιονίκη και νικητή των πέντε από τους 6 Major Marathons, με ρεκόρ 2:03:13. Είναι μάλιστα αυτός που τον οδηγεί στις περισσότερες προπονήσεις του στην πόλη Ίτεν όπου ζουν και γυμνάζονται παρέα. Το ρεκόρ του στον Ημιμαραθώνιο είναι 1:04 στο υψόμετρο του Ναϊρόμπι, ενώ σε ηλικία 15 ετών είχε τρέξει τα 1.500μ. σε 3:42 επίσης στο υψόμετρο! Ο Μπέρναρντ έχει αρκετή εμπειρία αφού έχει οδηγήσει αρκετούς μαραθώνιους ως pacemaker για 30 χλμ. και τώρα είναι έτοιμος να τρέξει τον πρώτο του αγώνα. Ανυπομονεί να έρθει στο νησί της Ρόδου, όπου φιλοδοξεί να ξεκινήσει την καριέρα του ως μαραθωνοδρόμος  με μια καλή επίδοση αρκετά κάτω από 2:20. Η προετοιμασία του με την ομάδα του Γουίλσον Κίπσανγκ έχει πάει πολύ καλά και νιώθει έτοιμος να αγωνιστεί!», εξηγεί ο Νίκος Πολιάς.

Οι δηλώσεις συμμετοχής για τον μαραθώνιο και τον ημιμαραθώνιο έχουν λήξει με τους αθλητές να προέρχονται από 47 χώρες, αριθμός – ρεκόρ για τον αγώνα που αποδεικνύει ότι ο Διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου έχει καθιερωθεί παγκοσμίως στη συνείδηση των δρομέων και συνεισφέρει σε πολύ μεγάλο βαθμό στην  προβολή της Ρόδου και της Ελλάδας στο εξωτερικό

Συνεχίζονται πάντως, οι δηλώσεις συμμετοχής για τους αγώνες των 5χλμ., 10χλμ. και 1.000μ. για τα παιδιά των Δημοτικών Σχολείων, ως τη Δευτέρα 8 Απριλίου 2019, στην ιστοσελίδα του αγώνα https://rhodesmarathon.gr ή στα Γραφεία της Οργανωτικής Επιτροπής Μαραθωνίου Ρόδου, ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου, Βύρωνος 1 Ρόδος. Ώρες επικοινωνίας 10πμ-1μμ.

Ο Μαραθώνιος της Ρόδου διοργανώνεται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, την Ε.Α.Σ Σ.Ε.Γ.Α.Σ Δωδεκανήσου, τον ΔΟΠΑΡ του Δήμου Ρόδου καθώς και με τη στήριξη της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου. Γίνεται υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και έχει συμπεριληφθεί και στο επίσημο καλεντάρι της AIMS.

Μεγάλος Χορηγός Επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ. Επίσημος Αερομεταφορέας του Διεθνούς Μαραθωνίου της Ρόδου είναι η Aegean Airlines η οποία προσφέρει 20% έκπτωση στα εισιτήρια όλων των δρομέων, προς Ρόδο, από όλους τους Ελληνικούς και ευρωπαϊκούς προορισμούς που περιλαμβάνονται στο πτητικό της πρόγραμμα. H Blue Star Ferries, είναι Επίσημος Χορηγός Ακτοπλοϊκών Μεταφορών και παρέχει 50% έκπτωση στους επιβάτες και 30% στα οχήματα που θα ταξιδέψουν με τα πλοία της για τη Ρόδο, από τον Πειραιά, την Κω, την Κάλυμνο, τη Λέρο και τη Σύρο.

Ονομαστικός χορηγός του αγώνα των 5 χλμ. ο όμιλος Η Hotels collection. Tα Atrium Hotels είναι χορηγός εθελοντισμού και το Rodos Palace χορηγός του παιδικού αγώνα. Το Mitsis Grand Hotel είναι ο χορηγός φιλοξενίας και οι μεγάλοι χορηγοί  συμπληρώνονται με το ξενοδοχείο Sunrise  & την Adidas.

Το Best Western Plaza φιλοξενεί και φέτος την γραμματεία του αγώνα. Το πράσινο αποτύπωμα του αγώνα το εξασφαλίζουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της Κοσμοκάρ-Ξενάκης ΑΕ/ASEM. Οι δρομείς ξεδιψούν με το νερό της ΒΑΠ Κουγιός,  ενώ  τον αγώνα στηρίζουν για άλλη μια φορά  η στοιχηματική ιστοσελίδα interwetten, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Δωδεκανήσου, τα ελληνικά καλλυντικά Garden of Panthenols, η εταιρεία Καυκάς,η ΔΕΡΜ.Α.Ε. το ξενοδοχείο Semiramis και η Amstel free. Χορηγός ψηφιακής προβολής του  αγώνα είναι  φέτος η εταιρεία marketing Dingo  και χορηγός προβολής του αγώνα στο εξωτερικό ο  ΑΝΤ1 Satellite.

Τη δυνατότητα ομαδικής διάκρισης δίνει ο 6ος Διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου, η κορυφαία αθλητική διοργάνωση στη Ρόδο και στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, που θα διεξαχθεί στις 14 Απριλίου 2019.

Μετά τα χρηματικά έπαθλα στους τρεις πρώτους νικητές του Μαραθωνίου δρόμου, σε άνδρες και γυναίκες, υπάρχουν και δύο βραβεία-κύπελλα για τους αγώνες των 5 και των 10 χιλιομέτρων:

-Το ένα της πιο γρήγορης και το δεύτερο, της πολυπληθέστερης ομάδας. Έτσι, σε κάθε αγώνα, το ένα βραβείο-κύπελλο θα πάρει η ομάδα που θα έχει τον καλύτερο μέσο όρο από τους καθαρούς χρόνους των 5 πρώτων δρομέων της και στη δεύτερη κατηγορία, η ομάδα με τον μεγαλύτερο αριθμό δρομέων που τερμάτισαν.

Απαραίτητος όρος συμμετοχής για κάθε ομάδα, να  έχει γίνει ομαδική εγγραφή και να τερματίσουν τουλάχιστον πέντε μέλη της, στον ανάλογο αγώνα.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

-07:30 Μαραθώνιος Εκκίνηση Πλατεία Ελευθερίας

-07:30 Ημιμαραθώνιος Εκκίνηση Πλατεία Ελευθερίας

-07:40 Αγώνας δρόμου 10.000μ  Εκκίνηση Πλατεία Ελευθερίας