Δελτία Τύπου

Ο Διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου προσέφερε είδη ατομικής προστασίας (φόρμες, γυαλιά, θερμόμετρο, αντισηπτικά και απολυμαντικά χεριών και επιφανειών) στο ΕΚΑΒ του νησιού και στον προϊστάμενο, κ. Χαράλαμπο Τσιμπλέκα, στηρίζοντας έμπρακτα τις προσπάθειες για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας στις κρίσιμες ώρες της πανδημίας.

«Στη δύσκολη συγκυρία που βιώνει η χώρας μας και όλη η υφήλιος λόγω της πανδημίας του Covid-19 θελήσαμε να συνδράμουμε στην ενίσχυση του ΕΚΑΒ που βρίσκεται στην πρώτη γραμμής της μάχης με τον αόρατο εχθρό για την προάσπιση της υγείας όλων μας.  Προσανατολιζόμενοι πάντα στην κοινωνική προσφορά, είναι το ελάχιστο που μπορούμε

να κάνουμε για να συμβάλλουμε  στην προστασία της δημόσιας υγείας», δήλωσε η πρόεδρος της Ο.Ε. του Διεθνούς Μαραθωνίου Ρόδου, κα Μαριέτα Παπαβασιλείου.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου, αντιπρόεδρος της Ο.Ε.

του Μαραθωνίου Ρόδου, κ. Βασίλης Ζήκας δήλωσε: «Ο Μαραθώνιος της Ρόδου που περιλαμβάνει στους στόχους του την κοινωνική προσφορά, με τις μικρές οικονομικές δυνατότητες που διαθέτει, προσέφερε είδη ατομικής προστασίας, στους εργαζόμενους

του ΕΚΑΒ που αγωνίζονται στη πρώτη γραμμή αντιμετώπισης του Κορωναϊού, δίνοντας παράλληλα το μήνυμα  προς τους συμπολίτες μας να δώσουμε τον αγώνα όλοι μαζί

με τις σκέψεις στους συνανθρώπους μας και οι έχοντες να συνδράμουν υλικά στην δύσκολη αυτή προσπάθεια που καταβάλλει η πατρίδα μας, προκειμένου να ξεπεράσει τη δύσκολη αυτή κατάσταση με τις λιγότερες δυνατές απώλειες».

Παράλληλα, ο κ. Μιχάλης Παυλούς, μέλος του Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ, ανέφερε: «Ο Διεθνής Μαραθώνιος της Ρόδου για πολλοστή φορά αποδεικνύει τον κοινωνικό του χαρακτήρα, συνδράμοντας αυτή τη φορά το ΕΚΑΒ με την παροχή ειδών ΑΤΟΜΙΚΉΣ προστασίας,

για τους εργαζόμενους που βρίσκονται στη πρώτη γραμμή αντιμετώπισης του Κορωνοϊού, ενός αοράτου και ύπουλου εχθρού της ανθρωπότητας. Ευχή μας, ή παγκόσμια επιστημονική κοινότητα να αντιμετωπίσει όσο πιο γρήγορα γίνεται τη σημερινή Πανδημία, που εξαπλώνεται ραγδαία σε ολόκληρο τον πλανήτη».

Απινιδωτής για το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Ρόδου

O κοινωνικός χαρακτήρας του Διεθνούς Μαραθωνίου Ρόδου 2019, εκφράστηκε

με τη δωρεά ενός αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή (Automated External Defibrillator – AED) στο Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Ρόδου του περιφερειακού παραστήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, που από την πρώτη στιγμή στηρίζει τη διοργάνωση, επιτελώντας ένα ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο, καθώς μεριμνά για την  υγειονομική κάλυψη του αγώνα.

Έπειτα από καμπάνια (fundraising) στην πλατφόρμα “Given Gain” και στο σάιτ του αγώνα και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με το σύνθημα #RunForRedCross συγκεντρώθηκε ένα ποσό που συμπληρώθηκε από την οργανωτική επιτροπή

του Διεθνούς Μαραθωνίου Ρόδου. Τα χρήματα διατέθηκαν στο Σώμα Εθελοντών που προχώρησε στην προμήθεια του αυτόματου απινιδωτή ήδη από το καλοκαίρι του 2019.

Ο Διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου θα διεξαχθεί στις 18 Απριλίου 2021.

ΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

H Οργανωτική Επιτροπή του Διεθνούς Μαραθωνίου Ρόδου, θέτοντας σε άμεση προτεραιότητα την προάσπιση της ατομικής και δημόσιας Υγείας, προσαρμοζόμενη με τα μέτρα της ελληνικής κυβέρνησης και ακολουθώντας της οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ.) για την αναχαίτιση της διασποράς του κορωναϊού Covid-19, αποφάσισε την μεταφορά του 7ου κατά σειρά αγώνα που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στις 3 Μαΐου 2020.

Νέα ημερομηνία διεξαγωγής του Μαραθωνίου της Ρόδου, ορίζεται η 18η Απριλίου 2021, καθώς συνάδει με τους σκοπούς και το όραμα του αγώνα, ο οποίος με σταθερά βήματα, έχει εξελιχθεί σε θεσμό, κατακτώντας την αναγνώριση της διεθνούς αθλητικής κοινότητας. Ο Μαραθώνιος της Ρόδου πραγματοποιείται πάντα κατά την έναρξη της τουριστικής περιόδου, συμβάλλοντας στην τόνωση της κίνησης και στην προβολή του προορισμού, προσελκύοντας δρομείς απ’ όλο τον κόσμο, οι οποίοι συνδυάζουν την εμπειρία του τρεξίματος με τις διακοπές σε ένα από τους δημοφιλέστερους ταξιδιωτικούς προορισμούς.

Η  Οργανωτική Επιτροπή αισθάνεται την ανάγκη να ζητήσει την κατανόηση των δρομέων  για την αναστάτωση που ενδεχομένως προκαλεί η μεταφορά του αγώνα σε μεταγενέστερη ημερομηνία, όμως στις δύσκολες στιγμές που βιώνει η Ελλάδα και ολόκληρη η ανθρωπότητα, η προστασία της ανθρώπινης ζωής τίθεται πάνω από κάθε τι άλλο.

Όλες οι δηλώσεις συμμετοχής που έχουν γίνει ως τώρα, ισχύουν για τον αγώνα της επόμενης χρονιάς χωρίς να απαιτείται νέα δήλωση από τους δρομείς. Με ενημερωτικό email όλοι οι συμμετέχοντες θα παραλάβουν πληροφορίες σχετικά με τους τρόπους διαχείρισης της συμμετοχής τους.

Η Οργανωτική Επιτροπή θέλει να ευχαριστήσει όσους εργάστηκαν ως τώρα για τον αγώνα και κυρίως τους χορηγούς, υποστηρικτές και εθελοντές, οι οποίοι από την πρώτη στιγμή, έδειξαν εμπιστοσύνη και στάθηκαν δίπλα στο Διεθνή Μαραθώνιο Ρόδου. Είμαστε σίγουροι ότι την καινούργια χρονιά, με νέα διάθεση και ακόμα μεγαλύτερη όρεξη και σε συνδυασμό με τη γνώση και την εμπειρία που ήδη έχει αποκτηθεί, θα διοργανωθεί ο καλύτερος Μαραθώνιος της Ρόδου!

Μέχρι τότε προτείνουμε σε όλους, να υπακούσουν τις οδηγίες που δίνουν το Κράτος και οι επιστήμονες της χώρας, ώστε να βγούμε νικητές σε σύντομο χρονικό διάστημα και με τις λιγότερες το δυνατόν απώλειες, από αυτό το δύσκολο αγώνα που δίνουμε κόντρα σ’ έναν αόρατο αντίπαλο!

Μεγάλος χορηγός του Μαραθωνίου Ρόδου είναι το κορυφαίο αθλητικό brand Under Armour και επίσημος χορηγός, η iStorm, η μοναδική Apple Premium Reseller αλυσίδα καταστημάτων στην Ελλάδα! Ονομαστικός Χορηγός του αγώνα των 5 χιλιομέτρων και Χορηγός Εθελοντισμού του Διεθνούς Μαραθωνίου Ρόδου 2020 είναι ο όμιλος H Hotels Collection-Hatzilazarou Group. Χορηγός αερομεταφορών είναι η Aegean και χορηγός θαλάσσιων μεταφορών η Blue Star. Το Mitsis Grand Hotel είναι ο χορηγός φιλοξενίας του αγώνα.

Συνδιοργανωτές είναι, η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΡΟΔΟΥ, η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ο Δήμος Ρόδου-ΔΟΠΑΡ, ενώ ο αγώνας τελεί υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) και υποστηρίζεται από την Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου.

Ο Διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου διεξάγεται με την πιστοποίηση του ΣΕΓΑΣ και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Μαραθωνίων Δρόμων AIMS, σε μια εξαιρετική παραθαλάσσια διαδρομή που αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο τα αξιοθέατα της Ρόδου.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Γίνε εθελοντής στον 7o Διεθνή Μαραθώνιο Δρόμο Ρόδου!

Ο Διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου, η μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση στο Ν. Αιγαίο αποτελεί επίσης μία μεγάλη γιορτή εθελοντισμού καθώς εκφράζει ένα σύνολο αρχών που προάγουν τις άξιες και τα ιδανικά της αλληλεγγύης.

Ο εθελοντισμός συμβάλει στην ενίσχυση της συλλογικότητας και της ανθρώπινης επικοινωνίας, παρέχοντας υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στους δρομείς κατά τη διάρκεια του Αγώνα. Η «ραχοκοκαλιά» του Μαραθωνίου Ρόδου είναι οι εθελοντές (οργανωμένες ομάδες ή μεμονωμένοι), διαδραματίζοντας ένα εξαιρετικά σημαντικό ρόλο, διασφαλίζοντας την επιτυχία κάθε διοργάνωσης!

Σημειώνεται ότι ο όμιλος H Hotels Collection έχει αναλάβει τη χορηγία εθελοντισμού του 7ου Διεθνούς Μαραθωνίου Ρόδου μαζί με την χορηγία του αγώνα των 5 χλμ, υποστηρίζοντας ένα από τους πλέον «νευραλγικούς» τομείς της διοργάνωσης.

Όποιος θέλει να υποστηρίξει ενεργά το Διεθνή Μαραθώνιο Ρόδου, δεν έχει παρά να ενταχθεί στη μεγάλη οικογένεια των εθελοντών του αγώνα.

«Ο Διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου προάγει το ιδεώδες του ευ αγωνίζεσθαι και αναδεικνύει την αξία της ομαδικής συνεργασίας μέσα από τον εθελοντισμό. Η επιτυχής διεξαγωγή του αγώνα βασίζεται σε μεγάλο ποσοστό στους εθελοντές μας, στην οργανωμένη ή μεμονωμένη προσφορά. Καλούμε όλους όσοι θέλουν να ζήσουν την εμπειρία της διοργάνωσης, να ενταχθούν στη μεγάλη οικογένεια των εθελοντών μας», δηλώνει η πρόεδρος της Ο.Ε. του Μαραθωνίου Ρόδου,

κα. Μαριέτα Παπαβασιλείου.

Προϋποθέσεις για να γίνεις εθελοντής…

Η διαθεσιμότητα του υποψηφίου εθελοντή για το διάστημα της διοργάνωσης του αγώνα αποτελεί βασική προϋπόθεση, λόγω του μεγάλου βαθμού ευθύνης που αναλαμβάνει. Στις επείγουσες καταστάσεις, όταν απαιτείται να ανταποκριθεί κάποιος εθελοντής σε κάποια κρίσιμη κατάσταση, ακολουθεί ακριβώς τα βήματα που αναγράφονται στην προσωπική διαπίστευση που έχει στην κατοχή του και αναζητά επαγγελματίες που μπορούν να είναι διαθέσιμοι μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Αν ενδιαφέρεστε να γίνετε και εσείς μέλος της μεγάλης οικογένειας του Μαραθωνίου Ρόδου, παρακαλούμε συμπληρώστε την σχετική αίτηση (https://www.rhodesmarathon.gr/el/support-2/ethelontismos-marathonios) και να την αποστείλετε μέσω email στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή με φαξ στο 2241030145.

Ο Διεθνής Μαραθώνιος της Ρόδου θα διεξαχθεί για 7η φορά στις 3 Μαΐου 2020 και οι εγγραφές έχουν ήδη ανοίξει για τα αγωνίσματα: Μαραθώνιος, Ημιμαραθώνιος, Αγώνας 10 χλμ, Αγώνας 5χλμ, στην ηλεκτρονική σελίδα του αγώνα https://www.rhodesmarathon.gr/

Μεγάλος χορηγός του Μαραθωνίου Ρόδου είναι το κορυφαίο αθλητικό brand Under Armour και επίσημος χορηγός, η iStorm, η μοναδική Apple Premium Reseller αλυσίδα καταστημάτων στην Ελλάδα! Ονομαστικός Χορηγός του αγώνα των 5 χιλιομέτρων και Χορηγός Εθελοντισμού του Διεθνούς Μαραθωνίου Ρόδου 2020 είναι ο όμιλος H Hotels Collection-Hatzilazarou Group.

Facebook: https://www.facebook.com/roads2rhodes

Twitter: https://twitter.com/RoadstoRhodes

Instagram: https://www.instagram.com/roadstorhodes

ΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

Ο εξαιρετικός πρωταθλητής του Μαραθωνίου Χριστόφορος Μερούσης

θα λαμπρύνει με την παρουσία του το Διεθνή Μαραθώνιο της Ρόδου, που

θα διεξαχθεί στις 3 Μαΐου 2020, για 7η φορά στο πανέμορφο νησί της Δωδεκανήσου.

Ο Μερούσης, που είναι τέσσερις φορές πρωταθλητής Ελλάδας στο Μαραθώνιο, στην κλασική διαδρομή, θα δώσει για πρώτη φορά το «παρών» στο Μαραθώνιο Ρόδου, προσκεκλημένος τιμητικά της Οργανωτικής Επιτροπής που αναγνωρίζει

την αξία του και την σπουδαία προσωπικότητα του.

Για την παρουσία του Χριστόφορου Μερούση στη Ρόδο, η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Μαριέτα Παπαβασιλείου, τόνισε: «Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς για την ανταπόκριση του κορυφαίου Έλληνα μαραθωνοδρόμου, Χριστόφορου Μερούση στο κάλεσμα μας. Η συμμετοχή του μας τιμά ιδιαίτερα και ενισχύει ακόμη περισσότερο το αγωνιστικό προφίλ του αγώνα. Θέλω να ευχαριστήσω για τη συμβολή τους, τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ, Μιχάλη Καραμαλάκη,

τον Ταξίαρχο, Βασίλη Βράντζα, τον Αστυνομικό Υποδιευθυντή της Α’ Δωδεκανήσου, Θέμης Καλαμάτα και βεβαίως, τον Διοικητή της ΥΦΑΑ, Ηρακλή Δεσκουλίδη».

Οι εγγραφές συνεχίζονται για τα αγωνίσματα: Μαραθώνιος, Ημιμαραθώνιος, Αγώνας 10 χλμ, Αγώνας 5χλμ, στην ηλεκτρονική σελίδα του αγώνα https://www.rhodesmarathon.gr/

Χορηγός αερομεταφορών είναι η Aegean και χορηγός θαλάσσιων μεταφορών

η Blue Star. Το Mitsis Grand Hotel είναι ο χορηγός φιλοξενίας του αγώνα.

Ο Διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου διεξάγεται με την πιστοποίηση του ΣΕΓΑΣ και

της Ρόδου.

ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ

Τρέξε στο Μαραθώνιο Ρόδου και συγκέντρωσε βαθμούς για το AbbbottWMM Wanda Age Group World Championships

O 7ος Διεθνής Μαραθώνιος της Ρόδου που θα διεξαχθεί στις 3 Μαΐου 2020, προσφέρει πολλούς βαθμούς στους δρομείς ηλικίας 40 ετών και άνω, χαρίζοντάς τους την ευκαιρία να προκριθούν στους παγκόσμιους τελικούς.

Ο Μαραθώνιος της Ρόδου αποτελεί και επίσημα μέλος της ελίτ των Μαραθώνιων αγώνων που απαρτίζουν το Abbott World Marathon Majors Wanda Age Group World Ranking Qualifying Series, το πρώτο παγκόσμιο σύστημα κατάταξης μαραθωνίου ανάλογα με την ηλικία!

Είναι ο μοναδικός αγώνας στην Ελλάδα που αποτελεί μέλος της συγκεκριμένης παγκόσμιας ελίτ αγώνων προσφέροντας βαθμούς στους δρομείς για την παγκόσμια κατάταξη και τη συμμετοχή στους τελικούς του 2021!

Οι συμμετέχοντες σε προκριματικό αγώνα Abbott WMM Wanda Age Group World Ranking Qualifying Series, όπως είναι ο Μαραθώνιος της Ρόδου, θα συγκεντρώσουν βαθμούς ανάλογα με την ηλικία, το χρόνο και το φύλο τους, βάσει των ακόλουθων ηλικιακών ομάδων για τους άνδρες και τις γυναίκες: 40-44, 45-49, 50 -54, 55-59, 60-64, 65-69, 70-74, 75-79, 80+.

Βάσει αυτής της κατάταξης, οι κορυφαίοι δρομείς από όλο τον κόσμο θα προκριθούν στο δεύτερο AbbbottWMM Wanda Age Group World Championships, το οποίο θα διεξαχθεί το 2021. Η περίοδος συμμετοχής ξεκίνησε στις 30 Σεπτεμβρίου 2019 και θα ολοκληρωθεί στις 11 Οκτωβρίου 2020.

Η γεωγραφική εξάπλωση των επιλεγμένων αγώνων μαραθωνίου που αποτελούν μέρος του AbbottWMM Wanda Agre Group World Rankings δημιουργεί ένα παγκόσμιο γεγονός, δίνοντας την ευκαιρία στους δρομείς όλου του κόσμου, ν’ αποτελούν μέρος της νέας εποχής στο μαραθώνιο.

Μεγάλος χορηγός του Μαραθωνίου Ρόδου είναι το κορυφαίο αθλητικό brand Under Armour και επίσημος χορηγός, η iStorm, η μοναδική Apple Premium Reseller αλυσίδα καταστημάτων στην Ελλάδα! Ονομαστικός Χορηγός του αγώνα των 5 χιλιομέτρων και Χορηγός Εθελοντισμού του Διεθνούς Μαραθωνίου Ρόδου 2020 θα είναι ο όμιλος H Hotels Collection-Hatzilazarou Group.