Δελτία Τύπου

Η Οργανωτική Επιτροπή του Διεθνούς Μαραθωνίου Ρόδου με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνει τη συνεργασία με το κορυφαίο αθλητικό brand Under Armour ως μεγάλου χορηγού του αγώνα που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 3 Μαΐου 2020 στη Ρόδο.

Στο πλαίσιο της νέας μεγάλης χορηγικής συνεργασίας, οι δρομείς του Μαραθωνίου, του Ημιμαραθωνίου και του αγώνα των 10 χλμ, θα τρέξουν φορώντας ένα high performance running T-Shirt της Under Armour!

Η Πρόεδρος τη Οργανωτικής Επιτροπής του Διεθνούς Μαραθωνίου Ρόδου, Μαριέττα Παπαβασιλείου εξέφρασε την ικανοποίηση της για την ένταξη της  Under Armour στη χορηγική οικογένεια του αγώνα. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, συνεργασίες αυτού του μεγέθους, συμβάλουν στην περαιτέρω ανάπτυξη του αγώνα και στην παροχή ποιοτικών υπηρεσιών στους δρομείς, πράγμα που αποτελεί κύριο μέλημα των διοργανωτών.

«Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που ενώνουμε τις δυνάμεις μας με την παγκοσμίως καταξιωμένη εταιρεία αθλητικών ειδών Under Armour, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει καθιερωθεί και στη χώρα μας με τα προϊόντα επιδόσεων που χαρακτηρίζονται από τις πλέον καινοτόμες τεχνολογίες. Με τη συνεργασία αυτή, ο Διεθνής Μαραθώνιος της Ρόδου εξελίσσεται ακόμα περισσότερο και συνεχίζει τις σπουδαίες προσφορές προς τους συμμετέχοντες δρομείς», είπε η κα Παπαβασιλείου.

Από την πλευρά του ο διευθυντής Sports Marketing Director  της εταιρείας, Γιάννης Σούμπασης δήλωσε: «Είναι μεγάλη χαρά για εμάς που θα συνεργαστούμε με ένα τόσο μεγάλο δρομικό γεγονός όπως αυτό του Διεθνή Μαραθωνίου της Ρόδου. Βασικός μας στόχος σαν εταιρία είναι να εξελίξουμε τον αθλητισμό στη χώρα μας και να προσελκύσουμε όλο και περισσότερους ανθρώπους σε αυτόν. Το να στηρίξουμε λοιπόν μια τόσο μεγάλη διοργάνωση είναι τιμή για εμάς και ελπίζουμε ότι φέτος γίνετε η αρχή μιας συνεργασίας που θα απογειώσει ακόμα περισσότερο το Διεθνή Μαραθώνιο της Ρόδου,  καθώς και εκείνους που θα συμμετέχουν ή απλά θα παρακολουθήσουν τον αγώνα».

Ο Διεθνής Μαραθώνιος της Ρόδου θα διεξαχθεί για 7η φορά στις 3 Μαΐου 2020 και οι  εγγραφές έχουν ήδη ανοίξει για τα αγωνίσματα: Μαραθώνιος, Ημιμαραθώνιος, Αγώνας 10 χλμ, Αγώνας 5χλμ, στην ηλεκτρονική σελίδα του αγώνα https://www.rhodesmarathon.gr/  Κάντε την εγγραφή σας τώρα και επωφεληθείτε από χαμηλές τιμές σε εισιτήρια και διαμονή.

Συνδιοργανωτές του αγώνα είναι η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΡΟΔΟΥ, η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ο Δήμος Ρόδου-ΔΟΠΑΡ. O αγώνας υποστηρίζεται από την Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου, ενώ τελεί υπό την αιγίδα του ΕΟΤ & του Υπουργείου Τουρισμού. Διεξάγεται με την πιστοποίηση του ΣΕΓΑΣ και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Μαραθωνίων Δρόμων AIMS, σε μια εξαιρετική παραθαλάσσια διαδρομή που αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο τα αξιοθέατα της Ρόδου.

Για μία ακόμη χρονιά, ο Διεθνής Μαραθώνιος της Ρόδου δίνει το «παρών» στην έκθεση του 37ου Αυθεντικού Μαραθωνίου ERGO Marathon Expo 2019, που φιλοξενείται στο Κλειστό Γήπεδο Tae Kwon Do του Παλαιού Φαλήρου.

Με ρεκόρ σε όλους τους τομείς διεξήχθη στη Ρόδο στις 14 Απριλίου, ο 6ος Διεθνής Μαραθώνιος του νησιού που συγκέντρωσε σχεδόν 4.000 δρομείς απ’ όλο τον κόσμο. Οι εγγραφές – ρεκόρ σε δρομείς και χώρες, ο καλύτερος χρόνος φέτος στον Μαραθώνιο που έχει γίνει ως τώρα στην Ελλάδα, η προσέλευση των θεατών, αλλά και η ζεστή «αγκαλιά» της τοπικής κοινωνίας στη διοργάνωση, αποδεικνύουν την επιτυχία του Αγώνα.

Πέρα από τα ρεκόρ, η επιτυχία της διοργάνωσης αντανακλάται στα διθυραμβικά μηνύματα και σχόλια των μετεχόντων, με τα οποία τονίζουν την άψογη διοργάνωση, τις ιδανικές συνθήκες, την ανιδιοτελή προσφορά των εθελοντών, καθώς και την ομορφιά της Ρόδου.

Χαρακτηριστικό είναι το σχόλιο του δεύτερου στο αγώνισμα του Μαραθωνίου, Γιώργου Μίνου: «Μαραθώνιος Ρόδου: Ο πιο όμορφος αγώνας για εμένα. Ένας μαραθώνιος μόνο εύκολος δεν είναι, όταν όμως γίνεται σε αυτό το πανέμορφο νησί με αυτήν την υπέροχη διαδρομή δίπλα στην θάλασσα τότε τα ξεχνάς όλα ( κούραση, πόνο, τα χιλιόμετρα για να τελειώσεις ), γιατί απλά απολαμβάνεις τα πανέμορφα χρώματα τις θάλασσας, το αρχοντικό κάστρο, τα σούπερ αρχιτεκτονικά κτήρια που σε γυρίζουν σε άλλες εποχές. Η αύρα αυτού του αγώνα είναι απίστευτα θετική και σίγουρα σε αυτό συμβάλουν εκτός από αυτό το εκπληκτικό νησί και οι σούπερ διοργανωτές που αγαπάνε αυτό που κάνουν το οποίο μεταδίδεται σε όλους εμάς που πήραμε μέρος σε αυτήν την όμορφη γιορτή».

Ο Meike Villwock από το Ντόρτμουντ της Γερμανίας έστειλε το εξής μήνυμα: «Θέλω προσωπικά να σας ευχαριστήσω για την υπέροχη εμπειρία που ήμουν τυχερός να ζήσω κατά τη διάρκεια του Διεθνούς Μαραθωνίου Ρόδου. Η φιλοξενία ήταν κορυφαία και οι αναμνήσεις από τον αγώνα, τις εκδρομές, το φαγητό και τους ανθρώπους, είναι κάτι που θα θυμάμαι για πάντα».

Ο Molina Maratonista από την Κόστα Ρίκα, μεταξύ άλλων έγραψε: «Μια εξαιρετική διοργάνωση. Η άψογη ενυδάτωση κατά τη διάρκεια της διαδρομής. Το όμορφο και μοναδικό μετάλλιο. Η διαδρομή με την εκπληκτική θέα στο Αιγαίο πέλαγος και την Παλιά Πόλη της Ρόδου. Νομίζω ότι όλοι, τουλάχιστον μια φορά στη ζωή μας, θα πρέπει να τρέξουμε έναν μαραθώνιο όπως αυτός της Ρόδου. Η Ρόδος με μετέτρεψε σε ένα καλύτερο άτομο».

Ο Δημήτρης Ποάλας από τα Ιωάννινα, επισήμανε: «Θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια για τη διοργάνωση και σε όλους όσους βοήθησαν για αυτό τον αγώνα! Ήταν όλα φανταστικά! Καταφέρατε να είναι ένας αγώνας κορυφαίου επιπέδου! Ελπίζω του χρόνου να μπορέσω να είμαι πάλι (καθώς έρχομαι από τα μακρινά Ιωάννινα)! Συνεχίστε την πολύ καλή δουλειά και ελπίζω να έρθει πολύ περισσότερος κόσμος τα επόμενα χρόνια!

Ο Μαραθώνιος της Ρόδου διοργανώνεται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, την Ε.Α.Σ Σ.Ε.Γ.Α.Σ Δωδεκανήσου, τον ΔΟΠΑΡ του Δήμου Ρόδου καθώς και με τη στήριξη της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου. Γίνεται υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και έχει συμπεριληφθεί και στο επίσημο καλεντάρι της AIMS.

Μεγάλος Χορηγός Επικοινωνίας ήταν η ΕΡΤ. Επίσημος Αερομεταφορέας του Διεθνούς Μαραθωνίου της Ρόδου ήταν η Aegean Airlines ενώ η Blue Star Ferries ήταν Επίσημος Χορηγός Ακτοπλοϊκών Μεταφορών. Ονομαστικός χορηγός του αγώνα των 5 χλμ. ο όμιλος Η Hotels collection. Tα Atrium Hotels ήταν χορηγός εθελοντισμού και το Rodos Palace χορηγός του παιδικού αγώνα. Το Mitsis Grand Hotel ήταν ο χορηγός φιλοξενίας και οι μεγάλοι χορηγοί  συμπληρώνονται με το ξενοδοχείο Sunrise  & την Adidas.

Το Best Western Plaza φιλοξένησε και φέτος την γραμματεία του αγώνα. Το πράσινο αποτύπωμα του αγώνα το εξασφάλισαν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της Κοσμοκάρ-Ξενάκης ΑΕ/ASEM. Οι δρομείς ξεδίψασαν με το νερό της ΒΑΠ Κουγιός,  ενώ  τον αγώνα στήριξαν για άλλη μια φορά  η στοιχηματική ιστοσελίδα interwetten, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Δωδεκανήσου, τα ελληνικά καλλυντικά Garden of Panthenols, η εταιρεία Καυκάς, η ΔΕΡΜ.Α.Ε. το ξενοδοχείο Semiramis και η Amstel free. Χορηγός ψηφιακής προβολής του  αγώνα ήταν πάλι η εταιρεία marketing Dingo  και χορηγός προβολής του αγώνα στο εξωτερικό ο  ΑΝΤ1 Satellite.

Ο Μαραθώνιος της Ρόδου ανακοινώνει με υπερηφάνεια ότι αποτελεί και επίσημα μέλος της ελίτ των Μαραθώνιων αγώνων που απαρτίζουν το Abbott World Marathon Majors Wanda Age Group World Ranking Qualifying Series, το πρώτο παγκόσμιο σύστημα κατάταξης μαραθωνίου ανάλογα με την ηλικία.

Τεράστια επιτυχία γνώρισε ο Διεθνής Μαραθώνιος της Ρόδου που έγινε για έκτη φορά στο «Σμαραγδένιο Νησί» και έσπασε όλα τα ρεκόρ.

Το σημαντικότερο ρεκόρ αφορά στις συμμετοχές, καθώς οι δρομείς σε όλα τα αγωνίσματα του άγγιξαν τα 4.000 άτομα, αριθμός που είναι ο μεγαλύτερος στην ιστορία της εκδήλωσης. Το δεύτερο ρεκόρ αφορά στις διεθνείς συμμετοχές, καθώς στον αγώνα εκπροσωπήθηκαν 47 χώρες, επιβεβαιώνοντας το διεθνή χαρακτήρα του, αλλά και το γεγονός ότι αποτελεί κορυφαία εκδήλωση αθλητικού τουρισμού.

Ρεκόρ και από το νικητή, τον Κενυάτη Μπέρναρντ Τσιρτσίρ με 2:29:53 επίδοση που αποτελεί την καλύτερη που έχει σημειωθεί το 2019 στην Ελλάδα σε όλους τους Μαραθώνιους. «Είμαι πολύ χαρούμενος για τη νίκη μου. Είναι ο πρώτος μου μαραθώνιος, η διαδρομή είναι πολύ γρήγορη, αλλά με εμπόδισε ο αέρας να κάνω ακόμα καλύτερο χρόνο. Δεν είχα αρκετό χρόνο να προετοιμαστώ, γιατί έφτασα Σάββατο στη Ρόδο, αλλά είμαι χαρούμενος. Εύχομαι να είμαι εδώ του χρόνου για να κάνω ακόμη καλύτερη επίδοση», είπε ο νικητής, τον οποίο περίμενε στον τερματισμό η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής και Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Αθλητισμού και Πολιτισμού του Νότιου Αιγαίου Μαριέτα Παπαβασιλείου.

Στις γυναίκες, την πρώτη θέση πήρε η Κατερίνα Ασημακοπούλου με 2:57:38 και η οποία είπε: «Μας ταλαιπώρησε λίγο ο αέρας, αλλά η διοργάνωση ήταν εξαιρετική. Είναι η πρώτη φορά που τρέχω στον Μαραθώνιο, αλλά η τρίτη που έρχομαι στη Ρόδο. Τις δύο προηγούμενες χρονιές είχα κάνει ημιμαραθώνιο. Νομίζω ότι γενικά πήγε πολύ καλά. Ο αγώνας αυτός ήταν στο πλαίσιο της προπόνησής μου με στόχο να κάνω έναν καλύτερο μαραθώνιο στο μέλλον».

Νικητής στον Ημιμαραθώνιο ήταν ο Κωνσταντίνος Δρόσος με 1:18:26 που είπε: «Ήταν για μένα ο πρώτος Ημιμαραθώνιος, πέρυσι είχα κερδίσει στα 5 και στα 10 χιλιόμετρα. Είμαι πολύ χαρούμενος για τη νίκη μου και την επίδοση μου, ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι είμαι ακόμα σε στάδιο προπόνησης. Η διαδρομή ήταν υπέροχη, ο αγώνας δεν έχει  να ζηλέψει τίποτα από μαραθώνιους του εξωτερικού. Η διοργάνωση ήταν εξαιρετική και θα είμαι εδώ και του χρόνου για ακόμα καλύτερη επίδοση».

Στις γυναίκες, την πρώτη θέση στον Ημιμαραθώνιο πήρε η Mindy Toothman από τις Ηνωμένες Πολιτείες με 1:53:48. «Ήταν η πρώτη μου φορά στην Ρόδο, δεν μπορώ να το πιστέψω ότι κέρδισα. Η διαδρομή ήταν φοβερή, δίπλα στη θάλασσα, ο κόσμος καταπληκτικός. Θα έρθω και του χρόνου!»

Η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής και Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, Τουρισμού και Πολιτισμού Μαριέτα Παπαβασιλείου, τόνισε: «Ο 6ος Διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου ήταν μία μεγάλη γιορτή αθλητισμού, πολιτισμού και τουρισμού. Έστειλε ένα δυνατό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι ο αθλητισμός ενώνει και ότι η Ρόδος συγκαταλέγεται πλέον στους κορυφαίους προορισμούς αθλητικού τουρισμού.  Θέλω να ευχαριστήσω όλες τις αθλήτριες και τους αθλητές που πήραν μέρος και μας βοήθησαν να πετύχουμε ρεκόρ στις συμμετοχές. Επίσης να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους εργάστηκαν για τον αγώνα, στους εθελοντές και τους χορηγούς μας, καθώς με τη δική τους παρουσία και υποστήριξη φτάσαμε στην επιτυχία του φετινού αγώνα. Είμαι σίγουρη ότι χρόνο με το χρόνο ο Μαραθώνιος της Ρόδου θα γίνεται μεγαλύτερος και καλύτερος».

Στο Μαραθώνιο παρέστη ο Δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος, καθώς και πολλοί εκπρόσωποι του πολιτικού και αθλητικού κόσμου των Δωδεκανήσων, αλλά και εκπρόσωποι τοπικών φορέων, συλλόγων και ομάδων. Στον αγώνα των 5 χλμ, στα πλαίσια της αιγίδας του ΕΟΤ & του Υπουργείου Τουρισμού, έγινε η δράση #run_for_tourism, όπου  εκπρόσωποι τουριστικών φορέων και επιχειρήσεων φορώντας ειδικό μπλουζάκι, θα τρέξουν  στον αγώνα.

Οι τρεις πρώτοι σε κάθε αγώνισμα:

Μαραθώνιος

Άνδρες

Μπέρναρντ Τσιρτσίρ (Κένυα) 2:29:53

Γιώργος Μίνος 2:40:48

Μιχάλης Χατζηιωάννου 2:43:28

Γυναίκες

Κατερίνα Ασημακοπούλου  2:57:38

Δήμητρα Χαιροπούλου  3:27:50

Marta Berberana Cobo (Ισπανία) 3:32:01

Ημιμαραθώνιος

Άνδρες

Κωνσταντίνος Δρόσος 1:18:26

Παναγιώτης Αλειφέρης 1:18:48

Rapaphel Igrisianu (Ρουμανία)  1:19:38

Γυναίκες

Mindy Toothman 1:35:48.

Μeike Villwock  1:40:05

Κυριακή Τζερεμέ 1:42:44.

Eπίσης, στα 10 χλμ. των ανδρών, ο Νίκος Τσικούρας  νίκησε με 34.17 και στις γυναίκες η Μαρία Παρδαλού με 38.39. Στα 5 χλμ. πρώτος ήταν ο Νίκος Τσιδώνης  με 17.44 και στις γυναίκες η Μαρία Μάργαρη με 20.38.

Ο Μαραθώνιος της Ρόδου διοργανώνεται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, την Ε.Α.Σ Σ.Ε.Γ.Α.Σ Δωδεκανήσου, τον ΔΟΠΑΡ του Δήμου Ρόδου καθώς και με τη στήριξη της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου. Γίνεται υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και έχει συμπεριληφθεί και στο επίσημο καλεντάρι της AIMS.

Μεγάλος Χορηγός Επικοινωνίας ήταν η ΕΡΤ. Επίσημος Αερομεταφορέας του Διεθνούς Μαραθωνίου της Ρόδου ήταν η Aegean Airlines ενώ η Blue Star Ferries ήταν Επίσημος Χορηγός Ακτοπλοϊκών Μεταφορών. Ονομαστικός χορηγός του αγώνα των 5 χλμ. ο όμιλος Η Hotels collection. Tα Atrium Hotels ήταν χορηγός εθελοντισμού και το Rodos Palace χορηγός του παιδικού αγώνα. Το Mitsis Grand Hotel ήταν ο χορηγός φιλοξενίας και οι μεγάλοι χορηγοί  συμπληρώνονται με το ξενοδοχείο Sunrise  & την Adidas.

Το Best Western Plaza φιλοξένησε και φέτος την γραμματεία του αγώνα. Το πράσινο αποτύπωμα του αγώνα το εξασφάλισαν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της Κοσμοκάρ-Ξενάκης ΑΕ/ASEM. Οι δρομείς ξεδίψασαν με το νερό της ΒΑΠ Κουγιός,  ενώ  τον αγώνα στήριξαν για άλλη μια φορά  η στοιχηματική ιστοσελίδα interwetten, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Δωδεκανήσου, τα ελληνικά καλλυντικά Garden of Panthenols, η εταιρεία Καυκάς, η ΔΕΡΜ.Α.Ε. το ξενοδοχείο Semiramis και η Amstel free. Χορηγός ψηφιακής προβολής του  αγώνα ήταν πάλι η εταιρεία marketing Dingo  και χορηγός προβολής του αγώνα στο εξωτερικό ο  ΑΝΤ1 Satellite.