Δελτία Τύπου

Ο αγώνας των 5.000μ. που υπάρχει στο πρόγραμμα του 6ου Διεθνούς Μαραθωνίου Δρόμου στις 14 Απριλίου 2019, αναμένεται να συγκεντρώσει κι εφέτος τις περισσότερες συμμετοχές αθλητών. Πολλοί είναι οι Ροδίτες, όπως και από άλλες περιοχές της Ελλάδας, αλλά και του εξωτερικού, που θέλοντας να πάρουν μέρος στην κορυφαία αθλητική γιορτή του νησιού, έχουν ξεκινήσει το…ζέσταμα, τρέχοντας χιλιόμετρα για προετοιμασία σε τακτά χρονικά διαστήματα, αλλά και δηλώνοντας την συμμετοχή τους (λήγουν στις 31 Μαρτίου).

Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, έτσι κι εφέτος, η εκκίνηση των 5.000 μέτρων θα δοθεί από την Πλατεία Ρίμινι στο «Ήχος και Φως», ενώ ο τερματισμός θα γίνει στην Πλατεία Ελευθερίας.

Η εκκίνηση του πρώτου γκρουπ θα δοθεί στις 11.50π.μ. και του δεύτερου, στις 11.52π.μ.

Για τον αγώνα των 5.000 μέτρων η προκήρυξη, αναφέρει:

Αγώνας Δρόμου 5χλμ.:

Ώρα Εκκίνησης: 11:50 π.μ. (BlockA)

11:52 π.μ. (BlockB)

Αφετηρία: Πλατεία Ρίμινι (Ήχος και Φως)

Τερματισμός: Πλατεία Ελευθερίας, Βωμός της πατρίδας

Περιγραφή της Διαδρομής:

Πλατεία Ρίμινι Ακτή Σαχτούρη Οδός Αυστραλίας Αναστροφή στη διασταύρωση της Οδού Αυστραλίας με την Ι. Καποδιστρίου Οδός Αυστραλίας Ακτή Σαχτούρη Πύλη ΕλευθερίαςΤερματισμός: Κέντρο Ρόδου, Πλατεία Ελευθερίας.

Οι δηλώσεις συμμετοχής για τον 6o Διεθνή Μαραθώνιο Δρόμο Ρόδου που θα διεξαχθεί την Κυριακή 14 Απριλίου 2019, όπως και για τους μικρότερους αγώνες που

τον πλαισιώνουν  (ημιμαραθώνιος, 10.000μ., 5.000μ.) θα ολοκληρωθούν

στις 31 Μαρτίου 2019. Για τον αγώνα δρόμου 1χλμ. Δημοτικών Σχολείων, θα γίνουν

μέχρι την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019.

Επίσημος Αερομεταφορέας του Διεθνούς Μαραθωνίου της Ρόδου είναι η AEGEAN η οποία προσφέρει 20% έκπτωση στα εισιτήρια όλων των δρομέων που θα πάρουν μέρος στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός του νοτιοανατολικού Αιγαίου. Επίσης, η κορυφαία ακτοπλοϊκή εταιρεία Blue Star Ferries, είναι Επίσημος Χορηγός Ακτοπλοϊκών Μεταφορών και παρέχει 50% έκπτωση στους επιβάτες (καμπίνες & οικονομική θέση) και 30% στα οχήματα που θα ταξιδέψουν με τα πλοία της για τη Ρόδο, από τον Πειραιά, την Κω, την Κάλυμνο, τη Λέρο και τη Σύρο.

Τρέξτε και στηρίξτε  τον Ερυθρό Σταυρό & τους  Εθελοντές Σαμαρείτες

Φέτος, με μεγάλη χαρά  ανακοινώνουμε ότι οι δρομείς μας έχουν την ευκαιρία να κάνουν ακόμα πιο ουσιαστική τη συμμετοχή τους  στο Μαραθώνιο Ρόδου 2019, στηρίζοντας την συγκέντρωση χρημάτων προς όφελος της επίσημης φιλανθρωπικής δράσης  του Μαραθωνίου Ρόδου για το 2019, την υποστήριξη του Ελληνικού  Ερυθρού Σταυρού, Περιφερειακό Τμήμα Ρόδου / Σώμα Εθελοντών  Σαμαρειτών, διασωστών και ναυαγοσωστών, για την αγορά ενός αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή (AED).

Πώς λειτουργεί;

1. Απλώς κάντε κλικ στο κουμπί "Fundraise" παρακάτω για να επισκεφθείτε τη ειδική σελίδα του Μαραθωνίου Ρόδου στην fundraising ηλεκτρονική πλατφόρμα  GivenGain.

2. Εκεί μπορείτε κάντε κλικ στο " START FUNDRAISING" για να ξεκινήσετε την δική σας καμπάνια σε μόλις 30 δευτερόλεπτα, ακολουθώντας τις οδηγίες.

3. Μόλις ολοκληρωθεί, μοιραστείτε το νέο σύνδεσμο της καμπάνιας σας με  όλους τους γνωστούς σας και καλώντας τους να κάνουν την δωρεά τους.

4 Εναλλακτικά μπορείτε να επιλέξετε μια από τις καμπάνιες που ήδη τρέχουν από άλλους δρομείς και υποστηρικτές  και να κάνετε απλώς εκεί την δωρεά σας.

Καλή τύχη & σας ευχαριστούμε για την υποστήριξη !

Εάν έχετε μια ερώτηση σχετικά με την παραπάνω διαδικασία, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον αρμόδιο συνεργάτη μας  την fundraising ηλεκτρονική πλατφόρμα GivenGain, στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. .

Υποκατηγορίες